Promocja!

Regenerujące serum do stóp z CBD o zapachu drzewa herbacianego

33,60 

Konopne serum do stóp z CBD: 

  • to naturalny kosmetyk
  • zawiera certyfikowany olej CBD full spectrum
  • zawiera olejek herbaciany
  • znajduje się w szklanym opakowaniu less waste

Pojemność: 100ml

Brak w magazynie

SKU: Regenerujące serum do stóp z CBD o zapachu drzewa herbacianego Kategorie: , Tagi: , , ,

Opis

Serum do stóp i olejkiem herbacianym dla pięknych stóp

Niech Twoje stopy niosą Cię przez świat z serum do stóp z CBD! Jeżeli czujesz potrzebę intensywnej regeneracji, odżywienia i ukojenia skóry na Twoich stopach to nasze skoncentrowane i pełne naturalnych maseł oraz olejów serum do stóp z CBD sprawi, że w krótkim czasie osiągniesz efekt jak po profesjonalnym pedicure. Bogata formuła bazująca na nierafinowanym maśle Shea w połączeniu z olejami z winogron i oliwek przynoszą natychmiastowy efekt dogłębnego nawilżenia. Formuła serum do stóp z CBD bogata w emolienty, a także masła cupacu i kakaowe sprawiają, że stopy w krótkim czasie odzyskują optymalny poziom odżywienia, są gładsze, idealnie natłuszczone i gotowe, by iść z Tobą przez kolejne dni.

Nasz sztandarowy składnik jakim jest CBD w połączeniu z olejem z drzewa herbacianego i miętą polną zapewniają efekt regeneracji wszelkich ran, podrażnień, otarć czy odcisków, a przy tym działają antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo i przeciwzapalnie. Produkt sprawdza się w przypadku normalnej skóry stóp, ale także w problemach grzybicznych, łuszczycy czy nadwrażliwości na niskiej jakości obuwie. Gęsta i treściwa konsystencja sprawia, że serum do stóp z CBD otula stopy i przez długi czas jest wyczuwalny na skórze – ziołowy zapach ma również właściwości lekko chłodzące, dzięki czemu nasz krem możesz stosować również w trakcie upałów.

Serum do stóp – składniki:

Aqua – woda

Butyrospermum Parkii Butter – masło Shea.

Składnik naturalny pozyskiwany z afrykańskiego masłosza Parka. Jest jednym z najpopularniejszych i najczęściej spotykanych naturalnych emolientów z gamy tłustej. Masło Shea znajduje zastosowanie w wielu dziedzinach pielęgnacji, ponieważ pozostawia ochronny i zabezpieczający film. Do tego nabłyszcza, odżywia włosy i paznokcie.

Caprylic/Capric Triglyceride – trójgliceryd kaprylowo-kaprynowy.

Tłusty emolient, który otrzymujemy z glicerydu i oleju kokosowego. Chroni przed odparowaniem wody z naskórka, wspiera poślizg i rozpuszczanie innych komponentów.  Działa zmiękczająco na skórę. Organizacje certyfikujące kosmetyki naturalne dopuszczają go w składzie.

Gliceryn – gliceryna.

Ma za zadanie zapobiegać wysuszaniu kosmetyków. Dobrze przenika przez naskórek i pomaga transportować składniki aktywne. Poprawia napięcie skóry, jej elastyczność, nadaje jej gładkości.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil – olej ze słodkich migdałów.

Zawiera wysokie zawartości witamin A, E i D, a także nienasycone kwasy tłuszczowe takie jak oleinowy i linolowy. Jest olejem, który sprawdza się w pielęgnacji każdego rodzaju cery, ale najlepsze właściwości wykazuje w przypadku skór suchych, wrażliwych i problematycznych np. atopowych lub ze zmianami łuszczycowymi. Spełnia funkcję naturalnego emolientu chroniącego warstwę hydrolipidową. Wygładza i odżywia skórę, zabezpiecza ją przed odparowywaniem wody, a jednocześnie lekko ujędrnia i nawilża.

Olea Europaea Husk Oil – olej z łusek oliwek.

Natłuszcza, zabezpiecza, regeneruje, wygładza i uelastycznia skórę. Jednocześnie wspiera zatrzymywanie wilgoci w skórze.

Olea Europaea Oil – oliwa z oliwek.

Wykazuje mnóstwo właściwości przydatnych w pielęgnacji i jest wszechstronnym składnikiem. Chroni, zabezpiecza, natłuszcza, pomaga walczyć z podrażnieniami, koi i łagodzi w przypadku zmian alergicznych. Może wspierać skórę dotkniętą AZS, egzemą czy łuszczycą.

Urea – mocznik.

Substancja otrzymywana w sposób syntetyczny, choć naturalnie występuje w organizmie ludzkim – jest wydalany z moczem. Mocznik ma zdolność do wchodzenia w głębsze warstwy skóry. Jest składnikiem, który stosowany jest w produktach dla skór skrajnie suchych, wrażliwych, odwodnionych, a także przy problemach dermatologicznych takich jak egzema, łuszczyca czy atopowe zapalenie skóry – tylko w stężeniach do 10% wykazuje właściwości zmiękczające i silnie nawilżające

Glyceryl stearate citrate – cytrynian stearynianiu gliceryny.

Stabilizuje formułę kosmetyku i zmiękcza skórę. Ma roślinne pochodzenie.

Glyceryl stearate se – stearynian glicerolu se.

Tworzy tłustą warstwę na skórze, dzięki czemu chroni ją i zabezpiecza. Stabilizuje konsystencję produktów.

Ricinus Communis Seed Oil – olej rycynowy.

Olejek rycynowy w pielęgnacji jest znany od wieków. Natłuszcza, zabezpiecza, dobrze trzyma się skóry. Do tego zmiękcza nie tylko skórę, ale też paznokcie czy włosy!

Theobroma Grandiflorum Seed Butter – Masło Cupuacu.

W dosłownym tłumaczeniu cupuacu oznacza „białe kakao”, ponieważ otrzymane masło przypomina konsystencją białą czekoladę. Masło to wykazuje silne działanie regenerujące i odżywcze – idealnie sprawdza się w przypadku pielęgnacji skrajnie przesuszonych skór, a także przy problemie atopowego zapalenia skóry, łuszczycy czy egzemy. Działa kojąco, regenerująco i łagodząco.

Theobroma Cacao Seed Butter – masło z orzechów kakaowca.

Masło kakaowe znajduje szerokie zastosowanie w kosmetyce głównie ze względu na dobre właściwości nawilżające, regenerujące, odżywcze i przeciwutleniające. Masło kakaowe jest bardzo dobrze tolerowane przez skórę. Ma naturalny, kakaowy zapach i jest polecane szczególnie w pielęgnacji cer dojrzałych, suchych i odwodnionych.

Lactic Acid – kwas mlekowy.

Hydrokwas, który występuje w dwóch formach: L i D i to właśnie L-kwasmlekowy wykorzystuje się w kosmetykach. Jego główną funkcją i działaniem jest nawilżanie skóry,ponieważ ma on zdolność do przenikania w warstwę rogową skóry. Stężenie kwasu mlekowego wkosmetykach waha się w przedziale od 1 do 10%, natomiast w produktach gabinetowych do specjalnych zabiegów złuszczających nawet do 50%. Jeżeli kwas mlekowy zostałby zaaplikowany na skórę w czystej postaci, może ją silnie podrażnić. W niskich stężeniach działa nawilżająco, natomiast w wyższych złuszczająco – odblokowuje pory, oczyszcza skórę i złuszcza zrogowaciały naskórek.

Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil – olej z nasion konopi siewnej.

Jeden z najcenniejszych i najbardziej wszechstronnych składników naturalnych jakim jest konopia siewna wciąż zyskuje na popularności. Oleje na bazie tej rośliny są nieocenionym źródłem NNTK w idealnej synergii, a także bogactwem naturalnych terpenów, flawonoidów i fenoli. Olej konopny sprawdza się w przypadku
każdego rodzaju skóry. Nie jest komedogenny, ale działa silnie i zdecydowanie. Ma zdolności lecznicze, przyspiesza gojenie ran, działa antyalergicznie, może być stosowany na uszkodzoną i podrażnioną skórę. Idealny dla osób z AZS, egzemą i łuszczycą. Doskonale odbudowuje, wzmacnia i przywraca komfort skórze. Sprawdza się w walce z trądzikiem, ponieważ ma właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne. Wykazuje również silne działanie przeciwzmarszczkowe, jest naturalnym antyoksydantem i ma zdolność do szybszej regeneracji skóry.

Rubus Idaeus Seed Oil – olej z pestek malin.

Olej naturalny, niezwykle ceniony w kosmetyce za dużepokłady kwasów owocowych w towarzystwie prowitaminy A, witamin z grupy B, C i E, a także cennych pektyn. Składnik ten, jako jeden z niewielu doskonale sprawdza się w okolicach oczu, ponieważ regeneruje i wygładza te okolice. Oprócz tego ma działanie kojące, wzmacniające, a przy tym odświeżające i regulujące poziom wydzielanego sebum.

Argania Spinosa Kernel Oil – olej arganowy.

Olej arganowy jest wytwarzany z owoców arganii żelaznej poprzez zmielenie w ręcznych żarnach ziaren owoców drzewa arganowego do oleistej pasty, z której ręcznie wyciska się olej o czerwonawym zabarwieniu. Olej arganowy jest wyjątkowo bogatym źródłem naturalnych tokoferoli (witamina E), jak również białek o wysokiej masie cząsteczkowej. Utrzymuje wysoki poziom nawilżenia, ale jest też doskonałym przeciwutleniaczem. Jest naturalnie bogaty w, kwasy tłuszczowe, karotenoidy, kwas ferulowy, sterole i polifenole. Regeneruje, wygładza i odbudowuje wierzchnią warstwę naskórka. Jest ceniony w pielęgnacji włosów, ponieważ zwalcza łupież, nabłyszcza i zapobiega łamliwości włosów. Sprawdza się również do wzmacniania
paznokci. Ma zdolność przyspieszania gojenia ran i łagodzenia stanów zapalnych. Może być stosowany u każdego, w tym także w pielęgnacji dzieci, u osób wrażliwych, z alergiami i wykwitami.

Panthenol – pantenol.

Pantenol silnie koi, regeneruje, przyspiesza gojenie ran. Dlatego jest powszechnie używany w przypadku skóry uszkodzonej, podrażnionej czy dotkniętej stanami alergicznymi.

Cetyl Alcohol – alkohol cetylowy.

Tłusty emolient, który jest powierzchniowo czynną substancją. Tworzy na skórze powłokę, która nie pozwala wodzie nadmiernie odparować z naskórka.

Melaleuca Alternifolia Oil – olejek z drzewa herbacianego.

Jeden z najlepszych i najbardziej efektywnych olejków eterycznych o działaniu antybakteryjnym. Szacuje się, że w jego biologicznym składzie można odnaleźć ponad 90 różnych komponentów bakteriobójczych. Olejek z drzewa herbacianego działa również przeciwzapalnie, wiruso i grzybobójczo. Pomaga i przyspiesza gojenie się wyprysków i opryszczek. Wykorzystywany głównie jest w pielęgnacji cer trądzikowych, ma również
lekkie działanie odświeżające i chłodzące.

Mentha Arvensis Oil – olej z liści mięty polnej.

Ma przede wszystkim działanie odświeżające i jest jednym z najczęściej występujących składników w produktach do higieny jamy ustnej. Działa antyseptycznie, przeciwzapalnie – daje uczucie chłodu i oczyszczenia. W pielęgnacji skóry poleca się do cer silnie zanieczyszczonych i trądzikowych, ale także dla wrażliwych i mocno alergicznych.

Sodium Benzoate – benzoensan sodu.

Konserwant dopuszczony przez jednostki certyfikujące do stosowania w kosmetykach naturalnych. Zapobiega rozwojowi bakterii. W przyrodzie występuje np. w jagodach, cynamonie i żurawinie.

Xanthan Gum – guma ksantanowa.

Zagęszcza produkty i reguluje pH.

Pottasium Sorbate – sorbinian potasu.

Łagodny konserwant. Naturalna alternatywa dla parabenów stosowana w kosmetykach naturalnych i organicznych. Ma działanie hamujące rozwój drobnoustrojów.

Citrid Acid – kwas cytrynowy.

Naturalny konserwant, który również reguluje pH. Świetnie złuszcza martwy naskórek i działa ściągająco i rozjaśniająco na skórę.

Kilka istotnych faktów na temat składników naszego serum do stóp i olejkiem herbacianym:

  • masła i oleje, których użyliśmy do serum do stóp z CBD są nierafinowane i tłoczone na zimno,
  • za zapach kremu odpowiadają tylko i wyłącznie naturalne olejki eteryczne z mięty polnej i drzewa herbacianego
  • formuły naszych kosmetyków z CBD wzbogacone są dwoma sztandarowymi składnikami naszej firmy – olejem konopnym, a także czystym, certyfikowanym olejem z konopi siewnych z pełnym zakresem fitoskładników o udowodnionym działaniu
  • w roli konserwantu zastosowaliśmy połączenie sorbinianu potasu i benzoesanu sodu, które są zatwierdzone przez organizacje certyfikujące kosmetyki naturalne i organiczne
  • dostawcy naszych surowców zostali sprawdzeni pod kątem testowania składników na zwierzętach, wybraliśmy tylko takich, którzy nie przykładają ręki do cierpienia zwierząt.

Sposób użycia konopnego serum do stóp:

Serum do stóp z CBD nakładaj na oczyszczone i suche stopy w zależności od potrzeb. Pozostaw do wchłonięcia. Jeżeli chcesz wzmocnić efekt pielęgnacyjny nałóż na stopy grubą warstwę i ubierz bawełniane skarpetki na noc.

Wypróbuj nasze regenerujące serum do stóp z CBD o zapachu drzewa herbacianego!

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Regenerujące serum do stóp z CBD o zapachu drzewa herbacianego”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Może spodoba się również…