OLEJ LAUROWY DLA CERY TRĄDZIKOWEJ

33,90 

Olej laurowy wspomaga walkę ze wszelkiego rodzaju grzybicami, zmianami skórnymi, ukąszeniami owadów, łuszczycą, egzemą, trądzikiem, łojotokiem, łupieżem i wypadaniem włosów. Może być również stosowany jako odżywka wzmacniająca do paznokci oraz preparat ograniczający nadmierne pocenie się.

30 ml

Na stanie

SKU: OLEJ LAUROWY DLA CERY TRĄDZIKOWEJ Kategorie: , , Tag:

Opis

Wykazuje silne działanie przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i antyseptyczne, z tego względu polecany jest osobom z łupieżem, łuszczycą, łojotokiem, trądzikiem, opryszczką czy egzemą. Łagodzi dolegliwości dermatologiczne i odnawia płaszcz hydrolipidowy skóry. Stosowany na włosy i skórę głowy pomaga zwalczyć łupież, zmniejsza świąd, a także zapobiega wypadaniu włosów poprzez stymulację cebulek włosowych. Regularne stosowanie pomaga przywrócić skórze jej równowagę – staje się zdrowsza, wygładzona, znikają też zaczerwienienia i niedoskonałości skórne.

Działa normalizująco oraz ściągająco, zmniejsza widoczność porów oraz efekt błyszczenia się skóry. Stosowany regularnie na miejsca o nadmiernej potliwości (stopy, dłonie, pachy) reguluje pracę gruczołów potowych oraz zapobiega rozwojowi bakterii odpowiedzialnych za nieprzyjemny zapach. Duża zawartość glicerydów nienasyconych kwasów tłuszczowych (laurynowego, palmitynowego, olejowego i linolowego) wspomaga procesy regeneracji skóry oraz włosów, a także przyspiesza gojenie miejsc chorobowo zmienionych z łuszczycą, egzemą, bliznami potrądzikowymi, krostami oraz drobnymi ranami. Wzmacnia paznokcie oraz zapobiega ich rozdwajaniu, stosowany na włosy dogłębnie je regeneruje nie obciążając ich i wspomaga ich wzrost, działa naprawczo na zniszczone w wyniku stylizacji i zabiegów chemicznych końcówki. Laur posiada również silne właściwości rozgrzewające, które pozwalają na jego wykorzystanie w leczniczych kąpielach oraz masażach miejsc opuchniętych, stłuczonych, a także dotkniętych reumatyzmem. Pobudza krążenie krwi oraz rozszerza naczynka krwionośne.

Ma lekką konsystencję i znakomicie wchłania się w skórę, którą nawilża i wygładza. Ze względu na to, że olej laurowy jest olejem mocno stężonym powinien być dodawany do innych kosmetyków pielęgnujących w małych ilościach lub można go np. zmieszać z innym olejem bazowym by mocno stężony nie podrażnił i nie zaczerwienił skóry. Jeżeli smarujemy olej laurowy bezpośrednio na skórę należny zrobić najpierw test alergiczny (nakładamy w niewielkich ilościach).

SKŁAD:

Olej z liści wawrzynu szlachetnego (nierafinowany).

OPAKOWANIE:

Szklany, brązowy słoiczek.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „OLEJ LAUROWY DLA CERY TRĄDZIKOWEJ”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *